Συμφωνία της Bayer για νέο εμβόλιο κατά της COVID-19

You are currently viewing Συμφωνία της Bayer για νέο εμβόλιο κατά της COVID-19

 

Πηγή: virus.com.gr

Οι εταιρείες CureVac και Bayer συμμάχησαν στον αγώνα κατά της πανδημίας COVID-19 για το υπό έρευνα εμβόλιο CVnCoVΣε συμφωνία συνεργασίας και παροχής υπηρεσιών προχώρησαν οι εταιρείες με στόχο την ανάπτυξη και παραγωγή του εμβολίου.

Συγκεκριμένα, η Bayer θα υποστηρίξει σε πολλούς τομείς την CureVac, μια φαρμακευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας που αναπτύσσει μια νέα κατηγορία μετασχηματιστικών φαρμάκων με βάση το mRNA. Η CureVac θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της Bayer και τις υπάρχουσες υποδομές σε διάφορες διαδικασίες, όπως κλινικές μελέτες, κανονιστικές υποθέσεις, φαρμακοεπαγρύπνηση, ιατρική πληροφόρηση, αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς και γενική υποστήριξη σε επιλεγμένες χώρες.

Αναλυτικότερα, η CureVac θα είναι ο Κάτοχος της Άδειας Κυκλοφορίας για το προϊόν, ενώ η Bayer θα είναι αρωγός της CureVac με διάφορες διαδικασίες στις χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και επιλεγμένων επιπλέον αγορών. Η Bayer διαθέτει περαιτέρω επιλογές για να γίνει Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας σε άλλες αγορές εκτός Ευρώπης.

Στόχος της συνέργειας των εταιρειών είναι να παραχθούν εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις CVnCoV σε όλο τον κόσμο,  εφόσον ανάψει το πράσινο φως από τους ελεγκτικούς οργανισμούς. Όραμα των εταιρειών είναι να συμβάλλουν στην αναχαίτιση της πανδημίας COVID-19.

Άξιο λόγου είναι ότι σε αυτή την κατεύθυνση η CureVac επεκτείνει το δίκτυο συνεργατών της για την ανάπτυξη, παραγωγή και διανομή του υποψηφίου εμβολίου. Τον προηγούμενο Νοέμβριο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει το ευρωπαϊκό δίκτυο παραγωγής της, σε συνεργασία με τους Wacker και Fareva.

Σημειώνεται ότι η έρευνα για την ανάπτυξη του CVnCoV προχωρά, αφού στις 14 Δεκεμβρίου 2020 άρχισε η παγκόσμια μελέτη Φάσης ΙΙb/III.

Αναφερόμενος στη συνεργασία ο  κ. Stefan Oelrich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG και Πρόεδρος του Τομέα Φαρμάκων της Bayer επεσήμανε ότι «η ανάγκη για εμβόλια κατά της COVID-19 είναι τεράστια. Ως εκ τούτου, είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να παρέχουμε σημαντική υποστήριξη στην CureVac, ηγέτη στην τεχνολογία mRNA, στην ώθηση της περαιτέρω ανάπτυξης και της διάθεσης του υποψηφίου εμβολίου για την COVID-19».

Για την συνένωση δυνάμεων ο Δρ Franz-Werner Haas, Διευθύνων Σύμβουλος της CureVac υποστήριξε ότι «είμαστε πολύ ευτυχείς που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Bayer, της οποίας η τεχνογνωσία και οι υποδομές θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τον υποψήφιο εμβόλιο CVnCoV ακόμη πιο γρήγορα διαθέσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα».