Κορονοϊός: Και στην Ελλάδα το μεταλλαγμένο στέλεχος της Μεγάλης Βρετανίας

You are currently viewing Κορονοϊός: Και στην Ελλάδα το μεταλλαγμένο στέλεχος της Μεγάλης Βρετανίας
Young multi-ethnic team during coronavirus lab tests

 

Πηγή:iatropedia.gr

Ανησυχία έχει προκαλέσει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, η είδηση για τον εντοπισμό και στην Ελλάδα του νέου στελέχους του κορονοϊού που σαρώνει με μεγάλη μεταδοτικότητα, όπως υποστηρίζουν οι βρετανοί.

Το μεταλλαγμένο στέλεχος που εντοπίστηκε αρχικά στη Βρετανία και φαίνεται να σχετίζεται με υψηλότερη μεταδοτικότητα, εντοπίστηκε σε τέσσερις περιπτώσεις από ελέγχους δειγμάτων που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1, το μεταλλαγμένο στέλεχος έχει εντοπιστεί σε 4 κρούσματα και το γεγονός αυτό φαίνεται πως συνετέλεσε στην απόφαση για ακόμη πιο αυστηρό lockdown που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την επόμενη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα δεδομένα θα συνεκτιμηθούν στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρθούν και αποφάσεις που σχετίζονται με το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.

Σε ξενοδοχείο καραντίνας οι ασθενείς που φέρουν το μεταλλαγμένο στέλεχος

Ο ειδικός μοριακός έλεγχος, απέδειξε ότι οι 4 επιβάτες έφεραν τη μετάλλαξη του ιού. Οι επιβάτες εντοπίστηκαν από τις αρχές και σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, παραμένουν σε απομόνωση σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Σε δέκα ημέρες όταν και λήγει η καραντίνα τους θα υποβληθούν σε νέο έλεγχο προκειμένου να αποφασιστεί εάν λήξει η διαδικασία του περιορισμό τους, ή όχι. Σε επιδημιολογική επιτήρηση βρίσκονται όλοι οι συνταξιδιώτες της συγκεκριμένης πτήσης χωρίς να υπάρχουν προς ώρας ανησυχητικές ενδείξεις.