Μητσοτάκης: 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί έως το τέλος Μαρτίου

You are currently viewing Μητσοτάκης: 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί έως το τέλος Μαρτίου

Θα δημιουργηθούν τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα με δυνατότητα 20.000 εμβολιασμών την ημέρα.

Πηγή: iatronet.gr

Δεν αψηφήσαμε το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος της πανδημίας, γνωρίζαμε ότι θα έρθει και ότι θα χτυπήσει φθινόπωρο. Όπως αποδείχτηκε ήταν πιο βίαιο και γι’ αυτό θρηνήσαμε περισσότερους νεκρούς. Ακόμα και σήμερα όμως η Ελλάδα τα έχει καταφέρει καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες, δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στον Antenna και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η πανδημία υποχωρεί τις τελευταίες εβδομάδες, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία σε κρούσματα, νοσηλευόμενους και διασωληνωμένους.

Σχολιάζοντας τη δήλωση Γεωργιάδη για την καθυστέρηση του lockdown στη Θεσσαλονίκη απάντησε ότι ουδέποτε η επιτροπή εισηγήθηκε κλείσιμο της πόλης πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Επιμέρους τέτοιες απόψεις υπήρξαν από γιατρούς και εγώ με θάρρος αναγνώρισα στη Βουλή ότι θα έπρεπε να έχει κλείσει η πόλη μια εβδομάδα νωρίτερα. Αυτό όμως το ξέρουμε εκ των υστέρων. «Εγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν», είπε αρνούμενος να σχολιάσει το ότι για το θέμα υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα της δικαιοσύνης.

Στερείται σοβαρότητας η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ να πάρουμε τις πατέντες και να παρασκευάσουμε εμβόλια, τόνισε. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τις κινήσεις Γερμανίας και Κύπρου προκειμένου να εξασφαλίσουν περισσότερες δόσεις τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα κινηθεί με τρόπο που παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Γιατί να συζητήσουμε με κλειστές πόρτες και την ΠτΔ όταν μπορούμε να συζητήσουμε στη Βουλή, αναρωτήθηκε αναφορικά με το αίτημα για Συμβούλιο Πολιτικών αρχηγών.

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλια και το δημοσίευμα ότι η Ελλάδα μπορούσε να αγοράσει επιπλέον 2 εκατομμύρια δόσεις της Moderna ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα συμμετείχε στην κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια. Δεν απάντησε για το συγκεκριμένο, αλλά δήλωσε ότι έχουμε προαγοράσει 24 εκατομμύρια δόσεις. Θα έχουμε από τον Απρίλιο και μετά επαρκέστατο αριθμό δόσεων.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουμε 4 εκατομμύρια δόσεις και θα εμβολιάσουμε 2 εκατομμύρια ανθρώπους. Επειδή θα γίνουν στις ευπαθείς ομάδες μειώνεται δυσανάλογα η πίεση στο ΕΣΥ.

Σχετικά με την περίοδο που θα γίνει ο μαζικός εμβολιασμός δήλωσε ότι θα δημιουργήσουμε τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα με δυνατότητα 20.000 εμβολιασμών την ημέρα.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για το φετινός καλοκαίρι», δήλωσε για την τουριστική σεζόν, επικαλούμενος το εμβόλιο και τη δυνατότητα για καλύτερη ιχνηλάτηση. Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί σημαντικό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού και ευελπιστώ αυτό να έχει γίνει και στις χώρες που αποτελούν τους «πελάτες» των ελληνικών ξενοδοχείων.