Ενημέρωση για τον εμβολιασμό από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

You are currently viewing Ενημέρωση για τον εμβολιασμό από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

 

Πηγή: virus.com.gr

Σε μια προσπάθεια κινητοποίησης των πολιτών ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής υλοποιούν εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό με την διανομή σχετικών φυλλαδίων.

Με σύνθημα «ΕμβολιάΖΩμαι Γιατί ΝοιάΖΩμαι», οι εθελοντές του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής διένειμαν στις γειτονιές της Αττική φυλλάδια ενημέρωσης για τα ατομικά μέσα προστασίας και τον εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα, το ενημερωτικό υλικό  περιλαμβάνει στο ένα φυλλάδιο το μήνυμα του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, με το οποίο καλεί τους πολίτες να υιοθετήσουν και να προωθήσουν το μήνυμα για τον εμβολιασμό για τον Sars-Cοv-2. Μάλιστα, επισημαίνει πέντε λόγους, για τους οποίους οι πολίτες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

  1. Παγκοσμίως η πανδημία μέσα σε έναν χρόνο:
  • έχει προκαλέσει σχεδόν 74.000,000 θετικά κρούσματα
  • έχει οδηγήσει σε 1.663,474 θανάτους (μέχρι τώρα)
  1. Στη χώρα µας η πανδημία σε λιγότερο από έναν χρόνο
  • έχει προκαλέσει σχεδόν 130.485 θετικά κρούσματα
  • έχει οδηγήσει σε 4.102 θανάτους (μέχρι τώρα)
  1. Υπάρχουν λίγα θεραπευτικά φάρμακα
  2. Δεν γνωρίζουμε, εάν όσοι ανέρρωσαν, έχουν ανοσία και για πόσο διάστημα
  3. 5Διαθέτουμε ήδη ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια.

Τη συγγραφή και την επιμέλεια του κειμένου έκαναν οι κ.κ. Τάσος Χατζής Μέλος ΔΣ του ΙΣΑ και Φώτης Πατσουράκος Αντιπρόεδρος ΙΣΑ.

Το δεύτερο φυλλάδιο αναφέρεται στη σύνδεση του καπνίσματος με τις σοβαρές επιπλοκές της Covid-19 και καλεί τους πολίτες να διακόψουν το κάπνισμα.

«Στις αρχές του νέου έτους μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία καθώς η επιστήμη έχει το μεγαλύτερο όπλο ενάντια στον αόρατο εχθρό, τον εμβολιασμό. Η έναρξη σήμερα της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού για τον Sars-Cοv-2, ευελπιστούμε ότι σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας που απείλησε την ανθρωπότητα» σημειώνει στο μήνυμα του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

Παρά με το μεγάλο βήμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Πατούλης υπενθύμισε ότι  «για τους επόμενους μήνες θα παραμείνουν ιδιαίτερα σημαντικά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σχολαστικοί, στην αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης, ειδικά για αυτό το διάστημα, της εορταστικής περιόδου. Όλοι μαζί αξιοποιώντας τα μέσα που μας δίνει η επιστήμη, θα νικήσουμε τον αόρατο εχθρό και τον χρόνο που έρχεται θα πάρουμε πίσω τη ζωή μας ».