Κορονοϊός: Πλησιάζουν τα τεστ COVID-19 αντιγόνων, που θα κάνουμε στο σπίτι

You are currently viewing Κορονοϊός: Πλησιάζουν τα τεστ COVID-19 αντιγόνων, που θα κάνουμε στο σπίτι

 

Πηγή: iatropedia.gr

Τα ατομικά τεστ COVID-19, που θα μπορεί ο καθένας να κάνει στην άνεση του σπιτιού του, είναι το επόμενο μεγάλο βήμα που κάνει η επιστήμη για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Και αυτό, διότι ο αμερικανικός Οργανισμός τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει ήδη χορηγήσει άδεια  έκτακτης ανάγκης για το πρώτο τεστ COVID-19 για το σπίτι.

Το σπιτικό τεστ COVID-19 έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία Ellume, με έδρα την Αυστραλία.

Κορονοϊός: Σπιτικό τεστ COVID-19 στο φαρμακείο, χωρίς συνταγή γιατρού και με αποτελέσματα σε 20 λεπτά

Σε σχετική ανακοίνωση από τον FDA, ο Επίτροπος δρ. Stephen Hahn, εξήγησε τη σημασία της άδειας για το εν λόγω τεστ:

“Με την έγκριση ενός τεστ για χρήση χωρίς συνταγή γιατρού, ο FDA του επιτρέπει να πωλείται σε μέρη όπως τα φαρμακεία, όπου ένας ασθενής μπορεί να το αγοράσει, να το κάνει στο σπίτι του και να μάθει μέσα σε μόλις 20 λεπτά αν τον έχει προσβάλλει ο κορονοϊός ή όχι”.

Ο δρ. Hahn εξήγησε ότι αυτό το τεστ θα αποσυμπιέσει τα συστήματα υγείας και τα εργαστήρια. Το τεστ θα γίνεται στο σπίτι, δεν χρειάζεται να αποσταλεί τίποτα σε εργαστήριο και στο πακέτο θα περιλαμβάνονται όλα τα αναλώσιμα.

Κορονοϊός: Πώς θα λειτουργεί το τεστ COVID-19 αντιγόνων για το σπίτι

Ο FDA εξήγησε ότι είναι “… ένας τύπος τεστ όπου ένα υγρό δείγμα από τον χρήστη έρχεται σε επαφή με μια επιφάνεια (σ.σ. ταινία μέτρησης) στην οποία υπάρχουν αντιδραστικά μόρια.

Ο χρήστης πρέπει να πάρει ρινικό επίχρισμα, αλλά για να το κάνει δεν θα χρησιμοποιεί μακριά επιχρίσματα που χρησιμοποιούν οι γιατροί τώρα. Θα συλλέγει το δικό του δείγμα με ένα πιο κοντό εργαλείο και στη συνέχεια θα το ακουμπάει στο τεστ. Εάν υπάρχουν σημάδια του κορονοϊού, αυτά θα καταγραφούν ως θετικά όταν το δείγμα περάσει πάνω από την ταινία μέτρησηςΤο τεστ αναζητά αντιγόνα, δηλαδή εκείνα τα μόρια που δημιουργούνται από το ανοσοποιητικό σύστημα για την καταπολέμηση μιας λοίμωξης.