Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ και το εμβόλιο της Moderna

You are currently viewing Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ και το εμβόλιο της Moderna

Πηγή: virus.com.gr

Όπως αναμενόταν, οι αμερικανικές αρχές έδωσαν άδεια έκτακτης ανάγκης και στο mRNA εμβόλιο της Moderna. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επισπεύδει τις διαδικασίες κατά περίπου μια εβδομάδα και στις 6 Ιανουαρίου αναμένεται να αποφανθεί για το θέμα.

Η διανομή του νέου εμβολίου στις ΗΠΑ, που πλήττεται σφοδρά από την πανδημία, αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο και προτεραιότητα θα δοθεί σε περιοχές με μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο. Σημειώνεται ότι η ειδοποιός διαφορά με το παρόμοιας τεχνολογίας εμβόλιο της Pfizer, είναι ότι εκείνο της Moderna δεν χρειάζεται να διατηρείται σε τόσο μεγάλη ψύξη.

Πάντως, εκτιμάται ότι το εμβόλιο θα καθυστερήσει να φθάσει στην Ευρώπη, καθώς η εταιρεία θα δίνει προτεραιότητα στις ΗΠΑ, αφού έλαβε οικονομική υποστήριξη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Θυμίζουμε ότι η Ε.Ε. έχει κάνει συμφωνία με τη Moderna, που προβλέπει την αρχική αγορά 80 εκατ. δόσεων για λογαριασμό όλων των κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και τη δυνατότητα να ζητηθούν έως και 80 εκατ. δόσεις ακόμα.